
شیر و فرآوردههای آن ازمهمترین اجزای تشکیل دهنده جیره غذایی انسان میباشند که از لحاظ ارزش غذایی از کلسیم، فسفر، ویتامینهای مورد نیاز و پروتئین، غنی هستند پروتئین موجود در شیر و فرآوردههای آن در مقایسه با منابع دیگر پروتئینهای حیوانی و گیاهی ارزانتر و از ارزش بیولوژیکی بالایی برخوردار هستند در کشورهای صنعتی افزایش تولید شیر و توسعه صنایع تبدی
شیر و فرآوردههای آن ازمهمترین اجزای تشکیل دهنده…
جیره غذایی انسان میباشند که از لحاظ ارزش غذایی از کلسیم، فسفر، ویتامینهای مورد نیاز و پروتئین، غنی هستند. پروتئین موجود در شیر و فرآوردههای آن در مقایسه با منابع دیگر پروتئینهای حیوانی و گیاهی ارزانتر و از ارزش بیولوژیکی بالایی برخوردار هستند. در کشورهای صنعتی افزایش تولید شیر و توسعه صنایع تبدیلی، تأثیر بهسزایی در میزان مصرف شیر و فرآوردههای آن داشته، به طوری که مصرف سرانه یک اروپایی به ۳۰۰ کیلوگرم شیر در سال میرسد. در ایران با توسعه دامداری ها و صنایع تبدیلی شیر، مصرف سرانه شیر و فرآوردههای لبنی نسبتاً افزایش یافته است و باید اشاره نمود که این محصول نسبتاً ارزان و غنی از مواد مغذی میباشد. شیر و فرآوردههای آن سرشار از ویتامینهای محلول در آب هستند که تقریباً میتواند تمام ویتامین موردنیاز بدن را تأمین کنند. شیر حاوی ویتامینهایA ،K، E ،D ویتامینهای محلول در چربی و مواد معدنی است که مهمترین آن کلسیم میباشد. مفیدترین منبع کلسیم در میان موادغذایی، شیر و فرآوردههای آن است که ۸۵ درصد کلسیم رژیم غذایی کشورهای توسعه یافته را تشکیل میدهد. سترون کردن شیر در درجههای حرارتی بالا و روش های معمولی پاستوریزه و هموژنیزه تأثیری در میزان کلسیم آن نمیگذارد. اهمیت مصرف مواد لبنی وقتی بیشتر آشکار میشود که بدانیم کلسیم پس از آهن دومین مادهای است که در ایران کمبود آن در رژیم غذایی افراد مشاهده شده است. همچنین شیر به لحاظ ارزش پروتئینی از اهمیت ویژهای در بین موادغذایی برخوردار است و به لحاظ اقتصادی نیز جهت تأمین پروتئین مورد نیاز بدن استفاده از شیر مقرون به صرفه میباشد. قابل ذکر است میزان ارزش
- فرمت فایل: doc
- حجم فایل: ۸۲ کیلو بایت
- تعداد صفحات: ۲۶
- برای مشاهده تصویر این پست اینجا کلیک کنید
دریافت فایل