• مقدمه oبراساس بررسیهای دیرین شناسی،اجداد ماهیان خاویاری بیش از یکصد میلیون سال پیش درروی زمین ظاهر گشتند وبه علت سازش با محیط توانسته اند از دوره مزوزوئیک تا امروز به زندگی خود ادامه دهند ماهیان خاویاری در حوزه های دریای خزر ، دریای ازوف ، دریای سیاه ، دریاچه ارال ، دریای بالتیک ودرابهای شوروشیرین بخشهایی از شمال وخاوردورمانند سرزمین پهناورروس
    • اسلاید ۱:

      oمقدمه :

      oبراساس بررسیهای دیرین شناسی،اجداد ماهیان خاویاری بیش از یکصد میلیون سال پیش درروی زمین ظاهر گشتند وبه علت سازش با محیط توانسته اند از دوره مزوزوئیک تا امروز به زندگی خود ادامه دهند ماهیان خاویاری در حوزه های دریای خزر ، دریای ازوف ، دریای سیاه ، دریاچه ارال ، دریای بالتیک ودرابهای شوروشیرین بخشهایی از شمال وخاوردورمانند سرزمین پهناورروسیه ، سیبری وچین وهمچنین درقاره امریکای شمالی نیززندگی میکنند

      اسلاید ۲ :

      oهرچند که بسیاری از مردم کشورمان با طعم و مزه خاویار که یکی از تولیدات بی نظیر کشورمان است بیگانه هستند، ولی در بسیاری از نقاط دنیا و از جمله کشورهای اروپایی، ایران را با خاویارش می شناسند. این ماده غذایی پرارزش یکی از گرانقیمت ترین غذاهای جهان است

      oبه دلیل شرایط ویژه سواحل دریای خزر و برخی موارد دیگر خاویار تولید کشورمان مرغوبترین نوع خاویار جهان به شمار می رود و در بین کشورهای واردکننده جایگاه ویژه ای دارد. این ماده غذایی به دلیل دارابودن خواص ویژه برای درمان بسیاری از بیماریها ازجمله بیماری افسردگی، برخی از انواع سرطان، بیماریهای قلبی عروقی، کم خونی و همچنین برای جلوگیری از افزایش کلسترول خون بسیار نافع است

      o

      اسلاید ۳:

      oماهیان خاویاری موجود دردریای خزر:

      oتاس ماهی شیپ

      oتاس ماهی روسی

      oتاس ماهی ایرانی

      oاوزون برون

      oفیل ماهی

      o

      اسلاید ۴:

      oمشخصات خاویار تاس ماهیان دریای خزر

      oخاویار بر اساس گونه ماهی، کیفیت و طرز ساخت، دانه دانه بودن و رنگ آن درجه بندی می شود، و به دو صورت “دان” و “فشرده” وجود دارد. تقسیم بندی خاویار به صورت زیر است

      o1. خاویار ممتاز

      o2.خاویار دان درجه یک

      o3. خاویار دان درجه دو

      o4. خاویار فشرده

      o

      o

      o

      اسلاید ۵:

      oمشخصات خاویار تاس ماهیان دریای خزر

      oخاویار بر اساس گونه ماهی، کیفیت و طرز ساخت، دانه دانه بودن و رنگ آن درجه بندی می شود، و به دو صورت “دان” و “فشرده” وجود دارد. تقسیم بندی خاویار به صورت زیر است:

      o1. خاویار ممتاز

      oاین نوع خاویار چندان جنبه عمومی نداشته و از بین خاویارهای درجه یک، آنهایی که از یک نوع

      oماهی تهیه شده واجد دانه های درشت، مقاوم و جدا از هم بوده و همچنین با رنگ مناسب

      oطلایی، خاکستری روشن و قهوه ایی روشن همراه باشند، انتخاب می گردند. نوعی خاویار نیز

      oکه واجد رنگ کاملاً سفید است، بندرت در بین تاسماهیان دیده شده و در صورت مناسب بودن

      oکیفیت، از آن خاویار ممتاز ساخته می شود که به “خاویار درباری” یا “خاویار طلایی سفید”

      oموسوم است.

      o2.خاویار دان درجه یک

      oاین نوع خاویار دارای کیفیتی مشابه خاویار ممتاز بوده و به بهترین نوع خاویار اطلاق می شود،

      oمنتهی فقط اندکی سست تر از خاویار مـمـتاز می باشد. بیشتر خاویار تاس ماهی و فیل

      oماهی که در فصل بهار ویا در شرایط مساعد آب و هوا تهیه می گردند

      o

      o

      اسلاید ۶:

      o3. خاویار دان درجه دو

      oاین نوع خاویار ممکن است دارای دانه های درشت و رنگی مناسب هم باشند ولی تاخیر در

      oصید و عمل آوری و کیفیت خود تخم از جمله نارس بودن و یا رسیده بودن زیاد تخمها، به ویژه در

      oشرایط نزدیک به مرحله تخم ریزی موجب می شود که رقم خاویار نزول نموده و تعدادی تخمهای

      oشکسته در آن مشاهده شود، بعلاو دانه های این نوع خاویار چندان مقاوم نبوده و اندکی شل و

      oبه هم چسبیده اند، همچنین ممکن است همه خاویار از یک ماهی بدست نیامده باشد و از

      oمخلوط کردن خاویار چند ماهی بدست آمده باشد.

      o4. خاویار فشرده

      oخاویار فشرده از لحاظ نوع خاویار، طرز تهیه و قیمت از مرغوبیت کمتری برخورداراست. این نوع خاویار معمولاً از تخم تاسماهیانی ساخته می شود که به دلایل مختلف از جمله صید مولدیندر حال تخم ریزی یا صید مولدین نارس ، تاخیر در ساخت و رساندن ماهیان صید شده به ساحل، استحکام دانه های خاویار کم شده و قادر به عبور از غربال خاویارسازی نمی باشند

      o

      o

      اسلاید ۷:

      oبحران خاویار:

      o

      o90 درصد کل خاویار جهان از دریای خزر استحصال می‌شود و این در حالی است که با ادامه صید بی‌رویه و آلودگی‌های زیست محیطی دریای خزر، چنانچه مدیریتی کارآمد از سوی تمام کشورهای حاشیه خزر برای حفاظت از نسل ماهیان خاویاری صورت نگیرد، در کمتر از یک دهه نسل آنها در خزر منقرض خواهد شد.

      o

      اسلاید ۸:

      oکاهش ذخایر ماهیان خاویار در سه دهه اخیر:

      oذخایر ماهیان خاویارى در سالهاى اخیر به دلیل صید بى رویه و غیرقانونى بشدت کاهش یافته و همین امر موجب افزایش قیمت آن شده است.ذخایر ماهیان خاویارى در دریاى خزر از سال ۱۹۸۰ به بعد با کاهش شدید مواجه شده است. به طورى که میزان صید این ماهیان از حدود ۳۰ هزار تن در سالهاى دهه ۸۰ میلادى به حدود ۱۵۰۰ تن در حال حاضر کاهش یافته است.

      o

      o

      اسلاید ۹:

      oعوامل مؤثر در کاهش ذخایر خاویار:

      oصیادان مافیایی

      o افزایش آلودگی محیط زیست در دریای خزر

      o فقدان تأمین پایگاه‌های پرورش ماهی خاویاری

      اسلاید ۱۰:

      oنحوه برخورد با قاچاق‌کنندگان خاویار به چه صورت است؟

      oفرد متخلف در دادگاه جریمه نقدی می‌شود، خاویارش مصادره می‌شود و بعد هم آزاد می‌شود. متاسفانه نام خاویار را از لیست کالاهای قاچاق خارج کردند و بزرگ‌ترین ظلم را در حق این محصول روا داشتند. شش سال قبل قاچاق خاویار جریمه‌های بسیار سنگینی داشت که با خارج شدن خاویار از لیست قاچاق ضربه بزرگی به آن وارد شد

      oمدیرعامل شیلات ایران می‌گوید: «در سال ۸۴ فقط ۱۸تن خاویار از دریای خزر برداشت کردیم. اما تنها کشوری هستیم که مجوز صادرات ۴۴تن خاویار را داریم.» و در ادامه می‌گوید: «… معادل همان صید خاویار، قاچاق خاویار صورت می‌گیرد. یعنی در حدود همان ۱۸تن، قاچاق خاویار وجود داشته است. بعضی‌ها می‌گویند سهم قاچاقچیان حتی بیشتر از دولت است.»

      o

      o

      مطالب فوق فقط متون اسلاید های ابتدایی پاورپوینت بوده اند . جهت دریافت کل ان ، لطفا ان را خریداری نمایید .

    • سایز : ۱۰۵ کیلو بایت
    • فرمت : ppt
    • تعداد صفحات : ۳۱
  • برای مشاهده تصویر این فایل اینجا کلیک کنید.

FileHub ID : SID14989

برای ثبت امتیاز کلیک کنید
[کلی: میانگین: ]
لینک کوتاه این مطلب: https://filehub.ir/3YsUG
<<ادامه  مبانی نظری و پیشینه تحقیق خريد آنی

مدیرفایل هاب

FileHub search engine

۰ دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

موبایلتو شارژ کن